bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

CHEVELLE EKSTRÖM

Foundation/bb-cream review

Beauty, Tips Permalink1
Tänkte göra en recension på mina foundations & bb-creams, skriva lite för och nackdelar, ge betyg osv!
 
 1. Loreal true match - finns att beställas HÄR.
 
Detta var en av mina första foundations och även den som har följt med längst (noshit?). En helt basic foundation som är rätt så billig, man får mycket produkt och den är dryg så den räcker läänge! Denna rekommenderar jag åt dig som är ny i sminkvärlden och vill ha en foundation som inte är för dyr.
 
Den har rätt så bra täckning, inte 100% men inte långt ifrån! Den är lätt att jobba med och den passar även bra åt oss med lite torrare hy. 4 av 5 poäng får den!
 
 2. Estee Lauder Double wear - finns att beställas HÄR.
 
En riktig lyxfoundation är vad detta är. Svider i plånboken när man köper den (hittade dock en hemsida där den var lite billigare) men ack så värt i slutändan! Har pratat om denna förut men det skadar väl inte med en liten påminnelse.
 
Denna täcker allt och lite till, har aldrig haft en foundation som täcker såhär bra faktiskt. Den som en smäck på huden i ca. 16h utan primer, brukar ha den när jag jobbar eller när jag ska vara borta hela dagen och vet att man inte kommer ha tid att checka hur sminket sitter, med denna vet man att man inte behöver kolla hur det går för den för den sköter sin sak, for real! Enda minuset är att den är ganska torr, så ibland kan jag uppleva att den är för torr för min hy, men det går i perioder. Så för någon med lite fetare hy är denna top notch iallafall! Den får 4 av 5 poäng!
 
3. Lumene Longwear Blur foundation - finns att beställas HÄR.
 
Om ni läser min blogg noga vet ni nog redan vad jag tycker om denhär foundationen.. Min holy grail foundation för tillfället! Dessutom är den inte alls så dyr vilket är kanon.
Denna köpte jag i somras när jag var flitig på att använda brun-utan-sol, Filippa köpte den på samma gång i samma färg så vi båda provade den. För mig var den p-e-r-f-e-k-t och för filippa passade den inte lika bra, alltså för oss med torr hy är denna helt suverän och för de med lite fetare hy kan den lätt bli lite för glansig. Till konsistenen är den ganska så tjock, inte alls rinnig utan mer som en lotion. Använder alltid någon av mina sponges för att få ett perfekt resultat!
 
Den har medium täckning, sådär passligt som man oftast vill ha på en vardagsfoundation. Denna är alltså min absoluta favorit eftersom den passar min hudtyp så himla bra, så keep in mind att den kanske inte är lika bra åt er med fetare hy. Men som sagt, om du också är en torris som mig rekommenderar jag verkligen att du prövar denna. 5 av 5 poäng!
 
 4. Loreal Nude Magique bb-cream - finns att beställas HÄR.
 
Denna har jag aldrig riktigt gillat till 100%, den är väldigt tunn i konsistensen och det känns lite som att den inte gör någonting på huden? Märker knappt någon skillnad när jag applicerat den, möjligtvis korrigerar den rodnader osv så den jämnar ut hudtonen men that's it. Med ett mineralpuder ovanpå kan den kanske bli helt bra, men jag föredrar nog någon produkt med lite mer täcking!
 
Den får 2 av 5 poäng.
 
 5. Maybelline Dream Pure bb - finns att beställas HÄR
 
En bb-cream som känns mer som foundation! Den täcker alltså väldigt bra och hålls bra på huden under dagen. Denna gillar jag faktiskt väldigt mycket av någon orsak, den är som så smidig och enkel att använda, är billig och passar utmärkt till vardags. Den innehåller även 2% Salicylic acid som ska motverka att man får finnar osv, kan inte uttala mig om det men om det hjälper är det ju bara ett plus. Rekommenderar denna varmt iallafall, 5 av 5 poäng!
Till top