bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

CHEVELLE EKSTRÖM

Hur är en bra blogg?

Tips Permalink0
Alla har väl olika syner på hur en bra blogg skall vara men jag tänkte dela med mig av några riktlinjer man kan följa.
 
1. Design - Utseendet ger insidan en chans, hör det ''ordspråket'' någongång? Det gäller även med bloggar. Har man en gräslig design kommer knappast dina läsare vilja klicka in sig igen, så satsa på en fräsch & fin design.
 
2. Uppdatering - Det är ju inte roligt att läsa en blogg som aldrig updateras, så lägg t.ex upp ett realistiskt mål som du försöker följa. (t.ex ''jag skall försöka blogga 2 inlägg per dag) Sen kan man ju även göra tidsinställda inlägg ifall man vet att man inte hinner blogga någondag. Jag själv gör en hel del tidsinställda inlägg, så smidigt!
 
3. Skriv om något du brinner för - Det är alltid roligt att läsa bloggar när man märker att bloggaren verkligen är insatt och är intresserad av det hon/han skriver. Det märks faktiskt om man skriver om t.ex smink om man brinner för det eller om man inte riktigt är så insatt i det. Så dela med dig av dina passioner! #deep haha 
 
4. Kvalitets bilder - Om du engång tar bilder till bloggen, lägg ner någon extra minut på det. Folk brukar alltid skratta åt mig när jag viftar med kameran och säger ''men vänt, jag måst få en bra bild ti bloggin'' haha men det är ju sååå mycket roligare att läsa en blogg med fina & tydliga bilder. Prio nr. 1 enligt mig faktiskt.
 
5. Att undvika bloggtorka - Det är svårt, jagvet. Men jag brukar tänka såhär när jag har bloggtorka, att vad tycker jag själv om att läsa i bloggar? Jo t.ex om olika tips, shoppingbilder, träningsrelaterade inlägg, inspirationsbilder, bekännelser osv. Så då skriver jag oftast något i den stilen och chansar på att mina läsare också gillar att läsa om sådant! problem solved

Tips till ett bättre hår

Everything Permalink5
♥ Använd en bra borste. Jag använder alltid min tangleteezer som har tinnar gjorda av silikon som gör att håret blir mycket lättare att reda ut & topparna går inte av. En borste kostar ca. 15-20€ & finns att köpas på salonger.
♥ Skippa värmeverktygen så långt det går, man vänjer sig att vara utan efter ett tag och ditt hår kommer tacka dig. Om du verkligen inte klarar dig utan så köp en bra plattång (t.ex GHD) som är lite skonsammare & använd alltid värmeskydd!
♥ Om man vill ha långt hår kan jag tipsa om ricinoljan, har även själv jusst börjat med det och är excited att se om det funkar. Man köper oljan på apotek & masserar in hela hårbotten med den och låter verka ca. 1h och sen skölj ur. Om man upprepar proceduren 2-4ggr/vecka sägs det att håret skall växa hela 4cm i månaden istället för 1cm!! Här kommer en bild på ett exempel, sjukt stor skillnad så jag hoppas verkligen att det funkar!
♥ Satsa på ett bra shampo, helst ett shampo från en salong för butiksshampon innehåller så sjukt mycket skit, t.ex icke vattenlösliga silikoner som lägger sig som en hinna på hårstrået som gör att blandannat hårfärger inte fastnar lika lätt och håret blir överlag i sämre skick. Så om ni vill ha ett fint hår så rekommenderar jag att satsa på ett lite dyrare shampo, så värt!
 

Saker jag behöver

Style Permalink0
Wanted

 (rockabilly jacket hahahahha niceee)
 
1. Vill ha ettpar ljusa jeans till våren, gärna ''söndriga'' för jag tycker det är sååå fint!
 
2. Är i behov av en ny väska, min nuvarande håller på att ge upp... Funderar starkt på att investera i en MK väska som kanske har lite bättre kvalitet och är ganska tidlös.
 
3. En ny läderjacka skulle vara bra att ha för de passar ju verkligen till allt. 
 
4. Och en ny telefon börjar nästan bli akut, min iPhone 4 kämpar på fortfarande men är så satans trög så jag blir stressad. åhhh
 
5. Ett rött läppstift i en perfekt röd färg är ett måste, tycker det ser så fint ut med röda läppar till t.ex en helsvart outfit!
 
6. En bvlgari parfym, är helt såld. Alla deras parfym luktar så sjukt underbart, inte för sött utan sådär, fräsht. Nytvättat typ! 
 
Till top