bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

CHEVELLE EKSTRÖM

SOCIALA MEDIER SOM JOBB

Everything Permalink1
Bildresultat för sociala medier bildI vårt kära grannland finns det ju en hel del coola influensers som har sina sociala medier som heltidsjobb, alltså att dom tjänar så bra på t.ex samarbeten och reklamer att dom gott och lev kan leva på det. Sjukt coolt om du frågar mig, dock när man läser genom kommentarerna på t.ex Therese Lindgrens samarbetsvideor så klagar stor del på att hon endast gör sponsrade videor hela tiden. Oftast är det den yngre generationen som klagar eftersom dom tycker att sponsrade videor oftast inte är lika bra och att det är tråkigt när det nästan enbart är sponsrade videor, och ja jag förstår att dom klagar men man måste väl tänka lite längre än vad näsan är lång. 
 
Skulle det inte vara för alla sponsrade videor och sammarbeten skulle ju alla youtubers inte ha möjligthet att ha youtube som jobb, vilket betyder att dom skulle behöva skaffa ett ''riktigt'' jobb för att försörja sig, har dom ett annat jobb än youtube har dom inte lika mycket tid att lägga ner på youtube vilket skulle reslutera i väldigt väldigt mycket mindre antal videor per vecka. Simple as that. Vet inte hur många gånger jag har försökt förklara detta åt folk i kommentarsfältet som bara klagar haha...
 
En annan sak som får mig att bli extremt irriterad är när folk påstår att just t.ex youtubers tjänar pengar så lätt. Linn ahlborg gick ut för ett tag sen med att hon drar in ca. 10 000€ per månad (har faktiskt ingen koll om det var före/efter skatt eller om det var direkt till hennes bolag men aja, a lot of money iallafall) och folk gick bananas över hur youtubers är bortskämda och bara behöver göra en enkel sammarbetsvideo för att dra in flera hundralappar. Dessutom kan det ta 3-4h att spela in en video, 5-6h att redigera, någon timme import och att spara + tiden det tar att komma på bra videoider och att planera videon.
 
Alltså for gods sake.. ni som påstår att det är lätta pengar, why not try it yourself? Starta upp en egen kanal och försök få 300 000 prenumeranter om det är så ''enkelt''? Kan meddela att det är lättare sagt än gjort, så dessa youtubers har lixom jobbat skiten ur sig under en lång tidsperiod och nu när dom äntligen blivit stora får dom lön för mödan i form av feta lönesedlar. Precis som i vilken branch som helst, jobbar man som ett djur ett tag så är det mesta redan gjort och man kan sitta tillbaka lite och se pengarna rulla in.
 
Så, innan ni klagar över sponsrade videos eller påstår att youtubers har ett lätt jobb, tänk en gång till!
#1 - - Anonym:

Håller helt med!! hemskt att svartsjukan tar över så lätt ;)

Till top