bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

CHEVELLE EKSTRÖM

TRAVEL BUCKETLIST

Everything Permalink3
 
Har ganska länge försökt knåpa ihop en liten rese-bucketlist som känns rimlig, de flesta sådana listor brukar ju bestå av endast Hawaii, Bora Bora och Maldiverna men det känns lite mainstream så jag har försökt tänka lite outside the box.
 
Först ut har vi Vancouver! Det är ju en stad i Kanada som ligger på samma sida som Californien (ovanför helt enkelt) om det säger er något geografiskt sett. Skulle vara så coolt att åka hit när det är snö! Vet inte riktigt vad det är som lockar med denhär staden men jag vill verkligen åka hit någon dag, perfekt att kombinera med en trip till Usa ju! ;)
 
 På samma sida av jordklotet men en lång bit söderut hittar vi Aruba! Här valde jag bara en av alla dessa öar, finns ju massa såsom Bahamas, Turks & Caqos osv som verkar heeelt fantastiska! Gillar verkligen denhär ''söderhavs'' viben som man får av bilderna här, vi har ju i Key west i våras och det är ju rätt så nära alla dessa öar och man fick verkligen en lite feeling av hur det garanterat är på alla dessa paradisöar och jag gillade verklgien det! Imagine den perfekta resan; ett varv genom Florida och sen avsluta på Aruba eller någon annan ö i närheten. Dröömin!
 
 Snurrar vi jordgloben ett halvt varv kommer vi till Asien och Singapore! Jag är överlag inte sådär sjukt intresserad av Asien, Thailand och all that har aldrig riktigt fallit mig i smaken (don't get me wrong, skulle såklart gärna åka dit men om jag själv ska betala en resa skulle jag nog åka till något annat ställe.) Men en stad som jag har fallit för är Singapore! Har sett så mycket fina bilder och hört bra om denna stad så den platsar lätt på min bucketlist. Älskar att det lixom är storstad och strand kombinerat, bästa bästa kombinationen enligt mig. Sen ska vi inte ens prata om den världskända infitypoolen som hittas i Singapore!
#1 - - Mamma :

Om jag inte misstar mej så har du några avlägsna släktingar i Vancouver som säkert vill ha besök. 😀

#2 - - Hanna:

Hej! Oj, jag älskar såna här listor! Har varit i Vancouver och det är en superhärlig stad! Rekommenderar verkligen! Den ligger ju ovanför Seattle i USA, som också verkligen är värt ett besök om man ändå befinner sig i Vancouver området. Tänkte bara tipsa lite ifall du åker dit nånggång ;)

#3 - - Olivia:

Singapore är ett måste! Har varit dit kanske sju gånger skulle jag gissa haha..extremt vackert och annorlunda! Snygga och moderna byggnader blandat med en massa palmer och enorma träd. Stränderna är dock tyvärr inget att skryta om, de är "konstgjorda" stränder som alltså är gjorda av människorna, det enda man ser från dem är hundratals tankbåtar och fartyg vilket förstör utsikten en aning. Annars har jag absolut inget dåligt att säga om Singapore, det är superenkelt (och billigt) att ta sig runt, galen shopping och människorna är extremt trevliga! Det är verkligen ett ställe man inte får missa! ;)

Till top