bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

CHEVELLE EKSTRÖM

"Hur kan en färgning kosta 130€"

Frisör, Hår Permalink2

Något man ofta kan stöta på i frisöryrket är kunder som blir alldeles upprörda när de hör priset på t.ex färgningen, vissa bli bara chockade medan vissa kan bli riktigt arga. Det typiska "oj" får man höra väldigt ofta.

Alla har olika budgeter och alla kanske inte känner att 130€ för en färgning är rimligt och det förstår jag till 100%! Men jag vill också att ni kunder ska förstå VARFÖR priset på vissa färgningar kan bli långt över 100-lappen, så låt mig förklara:

En vanlig rotfärg blir ju väldigt sällan över 100€, på salongen där jag jobbar brukar rotfärg + klipp ligga runt 70-80€, de färgningar som kan bli runt 120-130€ är färgningar i långa, tjocka hår som man t.ex måste blondera samt lägga olika färger på flera varv. Dessa färgningar tar ju tid som ni kanske kan räkna ut och det är ju en av orsakerna till att priset blir högt.

Färgar man ett hår som går ner till skuldrorna och är tjockt som en hästman går det åt många färgtuber, en färgtub kan kosta ca. 20€, oftast blonderar man också och blondering är inte heller billigt, så redan produktkostnaderna blir höga i dessa färgningar.

Nästa faktor, tiden. En sånhär färgning kan ta 3-4h och vi har också en timlön som är inbakad i priset. Vår timlön är dock väldigt låg så "tackvare" vår låga timlön blir inte priset dyrare än vad det redan är.

Sen har vi ju såklart hyra på lokalen som ska betalas, vatten och elräkningar likaså, försäkringar och allt möjligt. Vi ska också köpa kaffe och mjölk som kunderna får medan färgen verkar. Det är mycket småkostnader och även det ska räknas in i priset, annars fungerar det ju inte.  Slutligen ska vi ju också ha några procent vinst på det hela eftersom det inte är välgörenhet vi jobbar med, tyvärr.

Så det var några av faktorerna som avgör priset, observera några. Det finns mycket smått ännu som bakas in i priset men det är överkurs så vi lämnar det här!

För vissa av er kanske inte detta var någon nyhet, men kanske för någon av er. Nu vet ni iallafall att det inte endast är färgtuberna som kostar, som vissa faktiskt tror. Så ha detta i åtanke nästa gång ni går till er frisör och gör en större färgning! :)

#1 - - . Pjumas . <3 - Mamma & Fru:

Bra påminnelse :) även om jag är utbildad frisör så lärde mig lite nytt ;) var i somras och färga håret, har ganska långt hår och ville ha lite mer krävande färg, satt typ 6-7 timmar i frissan stolen, tror hon blekte mitt hår 3 gånger och sen satt hon ännu 4 eller 5 olika färger i det för att få det jag önskade mig :) visste att det skulle bli dyrt, men blev ändå positivt överraskad då det blev under 200€ , kring 180€ blev det om jag minns rätt :) och då klippte hon oxå lite topparna :)
Sen är det ju lite beroende på väl var man färgar sig, endel stora kedjor är väl lite dyrare än små, kanske? :)

#2 - - Hanna:

Skulle jag få färga mitt hår för 130€ skulle jag skutta av glädje 😂 Jag har så tjockt hår så senaste färgningen var nästan 400€. Nu är det slut färgat för min del 😊

Till top